MENÜ

Prímamax Medicale   Szűrő és Kezelőközpont                                                                                                                                          

 

Endokrin rendszer teljes felmérése kiértékeléssel

és gyomor-, bélfunkció analízissel:

 

 

Tudni szeretnéd van-e pajzsmirigyednek alul-, vagy túlműködése? Van-e bélrendszeredben felszívódási zavar?

2 szolgáltatás egy csomagban:

 1. ) Pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, agyalapi mirigy, hasnyálmirigy, tobozmirigy, csecsemőmirigy, mellékvese           

  2. ) gyomor-, és bélfunkció vizsgálat

 

A sejtek összehangolt, problémamentes „üzemeléséhez” kell a megfelelő kommunikáció, amelynek egyik eleme a hormonok útján történő információ-továbbítás. Ezt koordinálja az endokrin-rendszer. Az endokrin (belső elválasztású) mirigyek fő feladatukként hormonokat juttatnak közvetlenül a véráramba. A hormonok olyan kémiai anyagok, melyek a test egy másik részének működését befolyásolják, irányítják és összehangolják. A hormonok befolyással vannak a szervezet energia felhasználására és tárolására, a szervezet folyadékmennyiségére és a vér só- és cukorszintjére.

Annak ellenére, hogy a hormonok az egész testben keringenek, egy adott hormon csak bizonyos szervekre vagy szövetekre bír hatással. Némely hormon csak egy, vagy két szervre hat, míg mások hatása kiterjed az egész szervezetre. Az agyalapi mirigy által termelt pajzsmirigy-serkentő hormon például egyedül a pajzsmirigyre hat. A pajzsmirigyben termelt pajzsmirigyhormon ellenben a szervezetben számos sejtet befolyásol és olyan fontos funkciókban vesz részt, mint a sejtnövekedés szabályozása, a szívritmus szabályozása és az energiafelhasználás sebességének befolyásolása. A hasnyálmirigy szigetsejtjei által termelt inzulin a glukóz, a fehérje és a zsír anyagcseréjében is részt vesz.

Ha valahol zavar támad, azt te is megérzed, bár pontosan nem tudod, mi a baj. Figyelmeztető jelek lehetnek, pl. ok nélküli fáradékonyság, rossz közérzet, rossz emésztés, hajhullás, visszatérő rendszeres megfázás, gyulladás. A sötétben tapogatózásnak segít véget vetni ez a  vizsgálat, valamint segít abban, hogy a betegségeket még egy korai stádiumban vagy megjelenésük előtt felfedezzük és ezáltal egy súlyosabb problémákkal járó betegség, testi-lelki megterhelés, anyagi és időbeli ráfordítás elkerülhető legyen.

Ha tudni szeretnéd:

 • van-e pajzsmirigy alul-, vagy túlműködésed, van-e bélrendszeredben felszívódási zavar és mit tehetsz a megelőzés érdekében
 • mi okozza a szűnni nem akaró - esetleges – panaszaid: hajhullás, testsúlygyarapodás, fáradság, alvászavarok, anyagcserezavar, rossz közérzet, emésztési zavarok, rosszkedvűség, ingerlékenység

Akkor vedd igénybe ezt a teljes testre vonatkozó endokrin vizsgálatot, mely a sejtközi tér vizsgálatával állapítja meg tested belső elválasztású mirigyeinek rendellenességeit.

 • A vizsgálat nem vérvételből történik, műszeres méréssel végezzük, ami teljesen fájdalommentes és nem kell levetkőzni sem!
 • Az eredményt a helyszínen ki is elemezzük és el is magyarázzuk neked.
 • Az adatokat rögzítjük, írásos, visszanézhető anyagot készítünk állapotodról
 • Az adatokat e-mailen elküldjük, így bármikor hozzáférhetsz

Gyomor és bél funkciók vizsgálatáról:

Megtudhatod, jól működik-e a gyomrod és bélrendszered, kimutatható van - e gyomorfekélyre való hajlamod, van - e vékonybél felszívódási zavarod. Az emésztőrendszer működési zavarai sokszor évekkel azelőtt láthatóak a rendszer jelzései alapján, mielőtt azok panaszokat, tüneteket, betegséget okoznának.

 • A vizsgálatot műszeres méréssel végezzük, ami teljesen fájdalommentes és nem kell levetkőzni sem!

 Pajzsmirigyről:

A szerteágazó tünetek miatt a pajzsmirigy betegségei sok esetben nem, vagy csak későn kerülnek felismerésre. A pajzsmirigy betegségben szenvedők gyakori problémája a tünetekből fakadó rossz közérzet. Az állandó fáradtságérzet, idegesség, vagy álmatlanság negatívan befolyásolja a beteg teljesítő képességét, munkavégzését, a hangulati változások társas kapcsolatait tehetik tönkre. A pajzsmirigy rendellenességedet (alul-,vagy túlműködést) a vizsgálat még abban a stádiumban képes jelezni, amikor az még a vérvételből nem kimutatható, így pajzsmirigyed működési zavaraiba a legkorábbi stádiumban sikerülhet beavatkozni. Az idejében felismert betegség segíti panaszaid megszüntetését és segítségével megelőzhető állapotod romlása is!

 • Ajánlott: hajhullás, testsúlygyarapodás, fáradság, alvászavarok, zsíranyagcsere zavar, rossz közérzet, emésztési zavarok esetén
 • A vizsgálat nem vérvételből történik, műszeres méréssel végezzük, ami teljesen fájdalommentes és nem kell levetkőzni sem!
 • Az eredményt a helyszínen ki is elemezzük és el is magyarázzuk neked.
 • Az adatokat rögzítjük, írásos, visszanézhető anyagot készítünk állapotodról
 • Az adatokat e-mailen elküldjük, így bármikor hozzáférhetsz
 • a vizsgálatok, szűrések, kezelések  hétfőtől-péntekig : 09-20 óráig
 • telefonos bejelentkezés szükséges: Tel.:  06 30 288 02 02  , minden hétfőn és szerdán: 14-18 óráig     

          

 

Asztali nézet